Filme pentru liceeni

Dragi parteneri,

Vă anunțăm că proiectul Filme pentru liceeni a început să facă din nou prezența printre profesorii și liceenii din țară. Anul acesta, proiectul debutează în cele 13 orașe cu filmul Mustang- propunerea Franței la premiile Oscar.

 MUSTANG-photo1

 

Ne-am bucura foarte mult dacă ați citi comunicatul despre continuarea proiectului.

Ce vom vedea:
Mustang arată povestea unor 5 surori de nedespărțit: Lale, Nur, Ece, Selma și Sonay. Undeva într‑un sat din nordul Turciei, cele cinci surori se întorc acasă de la școală, jucându‑se, cu inocență, cu niște băieți. Presupusa obscenitate a jocurilor lor stârnește un scandal cu consecințe neprevăzute. Încetul cu încetul, casa familiei celor cinci se transformă într‑o închisoare, orele de la școală sunt înlocuite de ore de menaj și încep să fie aranjate căsătorii. Însuflețite de aceeași dorință de libertate, cele cinci surori eludează restricțiile care le sunt impuse.

MUSTANG-photo2

 

Ce vom discuta:
După vizionarea filmului, elevii au ocazia să dezbată despre drepturile omului, egalitatea de gen, stereotipurile sociale de gen, inegalitatea de gen pentru bărbați și femei în contextul prezentat de film, dar și în contextul lor personal și școlar.

Ne-am bucura foarte mult dacă ați prelua comunicatul despre continuarea proiectului.

Vă mulțumim din suflet și vă așteptăm cu mare drag la evenimentele Filme pentru liceeni.

MUSTANG-photo3

Egalitatea de gen, în discuție pentru liceeni prin filmul Mustang

Mustang Trailer

O zi frumoasă să aveți.
Cu prietenie,
Anca Truța
Telefon: 0725925313
http://www.facebook.com/filmepentruliceeni
http://www.filmepentruliceeni.ro

Related posts