Cum sa crestem sanatosi

 
      În perioada septembrie 2017 – iunie 2018, Casa Corpului Didactic Dâmboviţa (CCD), Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa (CPECA), Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (ISJ), Arhiepiscopia Târgoviștei și Asociația Centrul Socio–cultural Communio Târgoviște implementează proiectul care are ca scop prevenirea consumului de droguri în rândul copiilor.
      Începând cu data de 06.02.2018, specialişti ai CPECA Dâmboviţa şi CCD Dâmboviţa vor desfășura programul de formare continuă a cadrelor didactice care desfăşoară activităţi cu preșcolari din unităţi de învățământ din județ. Programul de formare vizează activități de formare directă, activitate practică – în vederea aplicării la grupă a unor tehnici de lucru cu specifice – și activitate de prezentare a bunelor practici în domeniu. Tematica abordată cuprinde aspecte precum: stil de viață sănătos, alimente sănătoase, substanțe periculoase, rezolvarea conflictelor etc.
      Selectarea unităților de învățământ și a cadrelor didactice participante la formare în programul pilot s-a realizat în colaborare, CCD Dâmbovița și ISJ Dâmbovița, înregistrându-se 10 unități de învățământ de nivel preșcolar din județ și 29 de cadre didactice.
      Fiecare cadru didactic participant la programul de formare va beneficia de un set de materiale care vor fi utilizate în activitatea cu preșcolarii. Acestea au fost realizate cu ajutorul finanţării oferite de Arhiepiscopia Târgoviștei și de Asociația Centrul Socio–cultural Communio Târgoviște, interesate de implicarea în construirea unei societăți sănătoase.

   

Back