ABC-ul emoţiilor

 
      În perioada septembrie 2017 – iunie 2018, Casa Corpului Didactic Dâmboviţa (CCD), Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa (CPECA), Primăria Municipiului Târgovişte şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (ISJ), implementează proiectul care are ca scop prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor.
      Începând cu data de 08.02.2018, specialişti ai CPECA Dâmboviţa şi CCD Dâmboviţa vor desfășura programul de formare continuă a cadrelor didactice care desfăşoară activităţi didactice cu elevii din clasele I şi a II-a din unităţi şcolare târgoviştene. Programul de formare vizează activități de formare directă, activitate practică – în vederea aplicării la clasă a unor tehnici de lucru cu elevii – și activitate de prezentare a bunelor practici în domeniu. Tematica abordată cuprinde aspecte precum: cunoașterea de sine, gestionarea emoțiilor negative, decizii privind apartenența la grup și identificarea de argumente, gestionarea relațiilor interpersonale etc.
      Selectarea unităților de învățământ și a cadrelor didactice participante la formare în programul pilot s-a realizat în colaborare CCD Dâmbovița și ISJ Dâmbovița, înregistrându-se 12 unități de învățământ din Târgoviște și 25 de cadre didactice.
      Fiecare cadru didactic participant la programul de formare va beneficia de un set de materiale care vor fi utilizate în activitatea cu elevii. Acestea au fost realizate cu ajutorul finanţării oferite de Primăria Municipiului Târgovişte, interesată a interveni în reglarea problemelor reale ale comunităţii.

   

Back